De Nederlandse kwaliteitmanagers die de St. Maartense politie bijstaan en opleiden, blijven nog anderhalf jaar langer dan oorspronkelijk gepland.


Dat heeft Dick Schoof gezegd, de directeur-generaal van de politie in Nederland, na zijn onderhoud met de St. Maartense minister van Justitie Roland Duncan. In dat gesprek kwam behalve de politieopleiding, ook samenwerking op het gebied van ICT en rechtshandhaving aan de orde.

Er werd gesproken over de verlenging van de contracten voor de kwaliteitmanagers uit Nederland die technische bijstand leveren aan de St. Maartense politie

Dick Schoof en Roland Duncan

Dick Schoof en Roland Duncan

“Het politiekorps van St. Maarten zit in een opgaande lijn, maar hat kan altijd beter en op verzoek van de minister en de korpschef is besloten dat de ondersteuning best nog wat langer mag doorlopen dan oorspronkelijk werd verzocht. De kwaliteitsbegeleiders blijven nog anderhalf jaar langer om terugval te vermijden”, kondigde Schoof aan.

Andrew Dick spreekt met Dick Schoof, directeurpolitie Nederland

Door: Andrew Dick