Premier Sarah Wescot-Williams van St. Maarten is blij met de nieuwe opleiding voor juridische specialisten aan de Universiteit van St. Maarten. Er is immers een gevoelig gebrek aan deskundige juristen bij de overheid. In het nieuwe autonome land St. Maarten ontbreekt nog veel wetgeving en er is schaarste aan juristen op alle ministeries.


Tijdens de ceremoniële opening toonde Wescot-Williams zich tevreden over de start van zo’n leergang. “Waar het gaat om wetgeving, is er een gebrek aan menselijk potentieel bij alle ministeries. Alles wat met wetgeving te maken heeft te maken is erg belangrijk voor de overheid, dus dat er nu zo’n programma bestaat, komt ons goed uit.

Volgens de minister-president ontstond er een paar weken geleden nog discussie tussen politici over de leeftijd van land St. Maarten. “Volgens sommigen mogen wij ons niet beschouwen als nieuw land. Met de pragmatische aanpak die met dit programma wordt gehuldigd doet dat niet ter zake. Wat we moeten doen is niet gemakkelijk, maar wat we leren kan ons niet meer worden afgepakt”, concludeerde Wescot-Williams.

Door: Andrew Dick