Tijdens de tweede editie van het Curaçao International Film Festival (IFFR) heeft de organisatie duidelijk weer een focus gelegd op jong lokaal talent. Zo zijn er workshops, competities en grote prijzen te winnen voor jonge cineasten uit het Caribisch gebied.

“Met het festival willen we een inspiratie zijn voor bioscoopbezoekers en ook voor jonge, talentvolle filmmakers uit de regio”, aldus Rutger

Foto: Curacao IFFR

Wolfson, directeur International Film Festival Rotterdam. Hij lijkt met dit doel de juiste snaar te hebben geraakt want de belangstelling van jonge filmmakers is ook dit jaar weer zeer groot.

Yellow Robin Award
Het is dit jaar voor het eerst dat de Yellow Robin Award tijdens het Curaçao IFFR wordt uitgereikt. De winnaar krijgt een geldbedrag van tienduizend dollar en een reis inclusief verblijf in Rotterdam waar in 2014 ook zijn of haar film zal worden vertoond op het filmfestival aldaar.

Korte film wedstrijd
Naast de Yellow Robin Award is er ook de Short Movies & Big Stories competitie speciaal voor jonge filmmakers tussen de 13 en 21 jaar. Deze competitie ontving vorig jaar enorm veel inzendingen en lijkt ook dit jaar een groot succes te worden. Net zoals de zwart-wit fotocompetitie, waar dit jaar meer dan 400 deelnemers zich voor hebben aangemeld.

Workshop
Verder verzorgt het festival met behulp van het Amerikaanse consulaat op Curacao een gratis workshop voor jongeren van de hand van de Safdie broers uit New York, tevens medeoprichters van het collectief Red Bucket Films.

Data
De tweede editie van Curaçao IFFR zal plaatsvinden van donderdag 4 tot en met zondag 7 april in en rondom het Renaissance Hotel complex en alle films zullen worden vertoond in The Cinema’s. De kaartverkoop start op 29 maart, een dag na de lancering van het filmprogramma.

Door: Natasja Gibbs