Bij een steekpartij in het Huis van Bewaring in Simpson Bay op St. Maarten is de 31-jarige Andrew Davis het afgelopen weekeinde ernstig gewond geraakt. Davis zit een gevangenisstraf van 6 jaar uit voor vuurwapenbezit, lidmaatschap van een criminele organisatie en het plegen van voorbereidingshandelingen voor de moordaanslagen op Omax Bye en Kennedy Fergus op 20 april 2011.


Davis was lid van een bende die werd geleid door Omar Jones. Jones werd in november vorig jaar tot levenslang  veroordeeld voor een reeks dodelijke aanslagen die werden gepleegd om de moord op zijn broer Amador te wreken. Jones verdacht Omax Bye van deze moord. De hitman van de bende, Carlos Richardson, zit een levenslange gevangenisstraf uit. De bendeleiders zitten elders op het eiland in the Pointe Blanche gevangenis en zijn dus niet fysiek betrokken bij de afrekening.

Er zijn vier verdachten aangehouden voor de steekpartij, maar hoofdofficier van justitie Hans Mos wil verder geen details verstrekken. De toestand van Davis is volgens Mos stabiel.

Door: Hilbert Haar