De St. Maartense korpschef Peter de Witte krijgt er in juni van dit jaar twaalf mensen bij die voor het eerst de eigen St. Maartense politie-opleiding zullen hebben afgerond. In het plan van aanpak van de De Witte voor dit jaar en 2014 staan opleiding en personeelswerving centraal. Hij wacht nu op goedkeuring door de minister voor dat plan. In september van vorig jaar werd het plan al voorgelegd aan de regering.

Het St. Maartens politiekorps kampt, sedert het land autonoom werd in oktober van 2010, met een gevoelig personeelstekort, maar dat wordt nu mondjesmaat verholpen. Behalve de agenten uit eigen opleiding, die over enige maanden in het korps zullen worden geïntegreerd, zijn er 20 collega’s uit Nederland bijgekomen die naar tevredenheid functioneren.

De Witte hoopt tegen 2016 het korps op volle sterkte te hebben. Nu zijn er 234 politiemensen op St. Maarten, maar dat aantal zou bijna moeten verdubbelen om alle taken naar behoren te kunnen vervullen.

Andrew Dick spreekt met korpschef Peter de Witte

Door: Andrew Dick