De St. Maartense minister van Financiën Roland Tuitt stelde in een persbericht dat hij niet wist hoe hij de ambtenaren in 2013 gaat betalen. Wie dat wel wist, ‘mocht op zijn stoel komen zitten’.


Voorzitter Claire Elshot van lerarenvakbond WITU verbaasde zich over het nieuws dat de minister niet wist hoe hij aan het geld moet komen en maande hem ‘zijn werk te doen’. Ze heeft aangedrongen op een dialoog tussen alle vakbonden en de overheid.

WITU voorzitter Claire Elshot

WITU voorzitter Claire Elshot

Claire Elshot is opnieuw tot voorzitter gekozen van de Sint Maartense lerarenvakbond WITU (Windward Island Teachers Union). Ze staat al 19 jaar lang aan het hoofd van de oudste vakbond van het eiland. Wat gaat ze doen voor de leerkrachten van St. Maarten?

Andrew Dick spreekt met Roland Tuitt en Claire Elshot


Door: Andrew Dick