Het Europese Ontwikkelingsfonds heeft tussen de laatste dertien jaar precies 86 miljoen euro uitgekeerd aan Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Dat geld is uitgegeven aan verbeteringen aan de infrastructuur en toerisme op de eilanden.

Voor Bonaire is het geld gegaan naar infrastructurele projecten en het aanleggen van riolering en waterzuiveringsmogelijkheden. Op Curaçao, Saba en Sint Maarten is het geld naar infrastructuurprojecten gegaan. Aruba heeft geld toegekend gekregen voor de financiering van nationaal park ‘Arikok’ en het nationaal Museum.  Sint Eustatius ontving geld om de containerterminal in de haven verder te ontwikkelen.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken stuurde een brief met het overzicht van ontvangen  Europese gelden aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een recente bijeenkomst over de toekomst van de relatie tussen de eilanden en Europa (LGO-besluit).