Afgelopen weekeinde zijn op Bonaire twee tassen uit de bagage van de Italiaanse modekoning Vittorio Missoni (58) en zijn vrouw Maurizia Castiglioni gevonden. Het stel is al vanaf 4 januari vermist. De tassen waren leeg. Het is goed mogelijk dat de koffers afkomstig zijn uit het vliegtuig waarmee Missoni, zijn vrouw en een bevriend echtpaar van Los Roques, een kleine eilandengroep voor de kust van Venezuela, naar Caracas wilden vliegen.Journalist Bòi Antoin en zijn vriend Erik Booi hebben de koffers gevonden. Ruim een week geleden heeft Antoin als journalist nog gesproken met Claudio Verno, de schoonbroer van Missoni. De man was speciaal naar Bonaire gekomen om een oproep te doen in de media. Hij vroeg gevonden voorwerpen die misschien afkomstig konden zijn uit het vliegtuigje, aan te geven bij autoriteiten. Er kwamen sedertdien twee meldingen binnen, maar onderzoek wees uit dat die gevonden voorwerpen niet uit vliegtuig kwamen.

Antoin en zijn vriend liepen afgelopen zondag langs de kust tussen Lagun en Lac. Antoin: “Ik was er zeker van dat ik iets zou vinden. Op Curaçao is er al iets gevonden en Bonaire ligt voor Curaçao, dus het is vrijwel zeker dat er ook spullen op de kust van Bonaire zijn aangespoeld.”

Tassen van Missoni gevonden op Bonaire

Tassen van Missoni gevonden op Bonaire / Foto: Bòi Antoin

Heel nauwkeurig hebben beide mannen de kust afgezocht. Hun speurtocht duurde vijf uur. “Aan de grootste tas die we hebben gevonden zat een naamplaatje met de gegevens van Maurizia Castiglioni. In de kleinste tas zat een identificatie van Vittorio Missoni zelf. Maandag heeft Bòi Antoin de politie meegenomen naar de plek waar hij de koffers heeft gevonden. De politie heeft de plek verder onderzocht en heeft de tassen meegenomen.

Identificatieplaatje

Identificatieplaatje / Foto: Bòi Antoin

Vijftien dagen nadat het vliegtuig waartin Vittorio Missoni en zijn gezelschap verdween, zijn er kitesurf attributen gevonden aan de noordkust van Curaçao. Die spullen zaten ook in het vliegtuigje, een BN2 Islander, maar waren afkomstig van een Duitse man die niet aan boord was. Hij zat in een ander vliegtuig dat tien minuten later vertrok uit Los Roques.

De vondst van de tassen is belangrijk voor de familie van Missoni en Claudia Castiglioni. Ze hopen dat er meer duidelijkheid kan worden verschaft over wat er precies is gebeurd.

Het vliegtuig met Missoni, zijn gezelschap en de piloot vertrok uit Los Roques en verdween zonder dat er een noodmelding is binnengekomen.

Door: Belkis Osepa