Op Bonaire heerst nog hoop dat de bezuinigingsmaatregelen in de gezondheidszorg teruggedraaid worden. Een petitie met drieduizend handtekeningen, krachtenbundeling van zorgverleners en burgers van het eiland en een gepeperde brief van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer moeten minister Edith Schippers van Volksgezondheid op andere gedachten brengen.

Wilbert Stolte, rijksvertegenwoordiger van Caribisch Nederland heeft ervoor gezorgd dat Schippers de petitie kreeg met de drieduizend handtekeningen. Protesthandtekeningen tegen de bezuinigingsmaatregelen in de zorg.

De tandartsorganisatie Bonaire Dental Association heeft in minder dan twee weken tijd de ruim drieduizend handtekeningen opgehaald. Ze protesteren vooral tegen de bezuinigingen op onder andere de sanering van het gebit en de fysiotherapie. Ook andere zorgaanbieders sloten zich aan bij de actie. Het is nu wachten op een antwoord van minister Schippers.

Ook de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer plaatst een flink aantal kanttekeningen bij de plannen van Schippers. De commissie wil voor 8 februari antwoord van Schippers op een aantal vragen. Zo wil de commissie weten hoe de minister de stijging van de zorgkosten in Caribisch Nederland kan verklaren.

Door: Belkis Osepa