Werknemers van de Meteorologische Dienst van Curaçao (MDC) hebben sinds vanochtend het werk neergelegd uit protest tegen het ‘nijpende personeelstekort.’


Foto: Meteo

“We werken al behoorlijk lange tijd met een crisisrooster waardoor er zelfs personeelsleden van hun vakantie terug moesten worden geroepen”, vertelt een medewerkster van de dienst. In totaal moet de dienst door 33 man worden bemand, maar sinds geruime tijd heeft de dienst door de vergrijzing op de werkvloer niet meer dan 22 mensen in dienst.


Overleg

Op dit moment zijn de stakers samen met de vakbond ABVO in overleg met de directie en minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer & Ruimtelijke Planning. De stakers eisen onder andere dat er geld beschikbaar wordt gesteld om een actief en effectief werving- en selectieproces op te starten.


Gevolgen voor luchtvaart
Zestig procent van de werkzaamheden van de Meteo bestaat uit het maken van weeradviezen en prognoses voor de zee- en luchtvaart. “Zonder berichten van de Meteo verwachten we dat het moeilijk wordt voor met name de luchtvaart om hun werkzaamheden uit te voeren”, aldus een medewerker van de weerdienst. De directie van Hato zelf was op het moment onbereikbaar voor commentaar.


Door: Natasja Gibbs