Foto: Ariën Rasmijn

De Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde gaat samen met de Arubaanse regering kijken naar mogelijkheden om interactieve publieke kunstwerken te plaatsen in een aantal wijken op het eiland. Doel van het project is om via lichtgevende kunstwerken die reageren op onder meer aanraking, mensen uit de buurt bij elkaar te brengen.

 
Dit allemaal gebeurt onder het mom van wijkvernieuwingsplan BoBario, waarmee de Arubaanse regering niet alleen wijken fysiek wil renoveren met klinkers, straatverlichting en vers asfalt, maar ook wil proberen om de sociale cohesie binnen die wijken te versterken. Het aantrekken van Roosegaarde, die onder meer permanente werken heeft staan in Rotterdam en andere Europese steden, moet voor zowel Aruba als Roosegaarde zelf aantrekkelijk zijn aldus premier Mike Eman. Tijdens een persconferentie gisteren legde hij uit dat Aruba niet het volle tarief betaalt voor de diensten van de gerenomeerde kunstenaar. In ruil daarvoor krijgt Roosegaarde met Aruba een vitrine waarmee hij zichzelf en zijn werk kan profileren op de Latijns-Amerikaanse markt.