Vanaf 1 februari mag de politie op Bonaire net als haar collega’s in Nederland pepperspray gebruiken.


Foto: Korps Politie Caribisch Nederland

Alle politieambtenaren van het Korps Politie Caribisch Nederland zijn uitgerust met pepperspray. Binnenkort krijgen ook de leden van de Koninklijke Marechaussee een busje pepperspray tot hun beschikking.

De agenten hebben een integrale beroepsvaardigheidstraining gevolgd om het nieuwe geweldsmiddel te gebruiken. Ook materiaal voor de nazorg (koel water om de ogen mee te spoelen) is in de politieauto en op de politiebureaus aanwezig. Doel van deze nazorg is in eerste instantie om de inwerking van de pepperspray op de ogen en huid te verminderen zodat de persoon weer kan zien en om de pijn te laten verminderen.

In de ambtsinstructie politie BES staat precies omschreven wanneer het gebruik van pepperspray is toegestaan.