Gezaghebber Lydia Emerencia van Bonaire heeft speciaal voor het eiland de commissie Prins Bernhard Cultuurfonds Bonaire in het leven geroepen om steun te geven bij subsidieaanvragen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG).

Emerencia die sinds augustus vorig jaar lid is van het PBCCG krijgt ook ondersteuning va de commissie om haar werkzaamheden uit te voeren. Het PBCCG is een organisatie die projecten ondersteunt en stimuleert op het gebied van cultuur en natuur. Het fonds focust speciaal op projecten die te maken hebben met natuurbehoud, geschiedenis, dans, literatuur, kunst en monumentenzorg. Het PBCCG is actief op alle zes eilanden van het voormalige Nederlandse Antillen.

Naast Emerencia hebben ook Ludovico Nicolaas, Ellen Sint Jago, Loraine de Souza, Mildred Martijn en Micelle Lichtenberg zitting in de commissie. De commissie hoopt dat door de gegeven steun meer projecten van Bonaire worden ingediend bij het PBCCG om in aanmerking te komen voor een subsidie.