In het Amsterdamse liquidatieproces Passage heeft de rechtbank dinsdag 29 januari drie keer levenslang opgelegd, waaronder aan de Curaçaose crimineel Siegfried S.. Een verdachte kreeg de maximale tijdelijke straf, 30 jaar cel.


De rechtbank bestempelt Siegfried S. als een ‘huurmoordenaar in de ware zin van het woord’. Hij heeft al vele veroordelingen op zijn naam staan. Verdachte Jesse R. is volgens de rechtbank betrokken bij zes moorden en een aantal pogingen daartoe. De rechtbank zegt dat hij van jongs af aan naar een carrière in de criminaliteit streefde. Mohamed R. ‘heeft zijn leven gewijd aan het plegen van zware strafbare feiten’.

Tegen Fred Ros was ook levenslang geëist, maar de rechtbank legde hem 30 jaar op. Er is ‘geen enkel vertrouwen dat hij zich ontwikkelt tot een nette burger’, zei de rechtbank over hem. Ook tegen Ali A. en Dino Soerel had justitie levenslang geëist, maar zij zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij liquidaties en kregen voor ondergeschikte feiten respectievelijk 1,5 jaar en 6 maanden opgelegd.

Siegfried S. zit momenteel al in de gevangenis voor een afrekening in 2009.

bron: ANP