Foto: Ariën Rasmijn

Onder een onverbiddelijk hete zon vond vanmiddag de carnavalsparade voor kinderen in San Nicolas plaats. Acht carnavalsgroepen – minder dan in voorgaande jaren – namen deel aan de optocht.


Zoals gebruikelijk had elke groep een eigen thema. Opvallend aan de editie van dit jaar is dat er niet alleen minder groepen deelnamen, maar dat het aantal deelnemertjes dit jaar ook minder is. Volgens kenners heeft dit te maken met het feit dat het carnavalsseizoen dit jaar slechts een maand duurt, maar vooral ook omdat veel deelnemers hun geld willen sparen voor de 60e editie van het Arubaanse carnaval dat volgend jaar wordt gevierd. Desalniettemin en ondanks de hitte was de optocht van vandaag in de stad dat de bakermat is van carnaval op het eiland, kleurrijk en erg gezellig, met veel omstanders die van de uitgedoste kinderen en de meegekomen bands genoten.

Door Ariën Rasmijn