foto: Nelson Andrade

De Arubaanse premier Mike Eman woonde afgelopen week de opening bij van twee nieuwe scholen in Haïti. De bouw van beide scholen werd gefinancierd met geld – 1,3 miljoen florin in totaal – dat de Arubaanse regering samen met het Nederlandse Rode Kruis had ingezameld na de aardbeving die Haiti trof in januari 2010.

Aruba had toen aan het Rode Kruis gevraagd om het geld te steken in onderwijs op het getroffen eiland, dat twee jaar na de ramp nog steeds in wederopbouw is. Eman en zijn gevolg werden afgelopen woensdag bij aankomst op de luchthaven van Port-au-Prince verwelkomd door onder meer de Haïtiaanse president Michel Martelly. De volgende dag reisde de Arubaanse premier naar het binnenland van Haïti, samen met onder meer de minister van Onderwijs van dat land, de Nederlandse consul Rob Padberg en vertegenwoordigers van het Rode Kruis uit verschillende landen om de twee scholen te openen. Met de bouw van beide scholen kunnen nu zo’n 1100 kinderen onderwijs krijgen.