Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt op vrijdag 25 januari Bonaire. Hij krijgt daar te maken met de consternatie over de bezuinigingsmaatregelen van zijn collega Edith Schippers van Volksgezondheid. De tandartsen hebben al een afspraak met Plasterk om hem een petitie aan te bieden.

foto: Rijksdienst Caribisch Nederland

De bewoners van Caribisch Nederland kunnen de bijgekomen zorgkosten niet meer opbrengen. Ook de fysiotherapeuten en tandartsen klagen. Nu Nederland niet meer betaalt en de bevolking de kosten ook niet kan opbrengen, vrezen ze voor het voortbestaan van hun praktijk.

De vereniging van tandartsen Boneiru Dental Association roept de bevolking op om deze week, tijdens het bezoek van Plasterk, te protesteren tegen de bezuinigingen. “De maatregelen raken iedereen op Bonaire, vooral de beslissing om slechts één behandeling van de tandarts, orthodontist en fysiotherapie te betalen. En er zijn geen alternatieven. Word je ziek, dan blijf je ziek. Dat is onaanvaardbaar.”

door: Belkis Osepa