Minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties bezoekt van zaterdag 19 januari tot en met zaterdag 26 januari 2013 het Caribisch deel van het Koninkrijk. Op zijn kennismakingsreis doet de minister de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten aan. Ook bezoekt hij Bonaire, Saba en Sint Eustatius, de eilanden die onderdeel zijn van Nederland.

foto: Jamila Baaziz

Plasterk zal spreken met de gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Ook heeft hij ontmoetingen met de ministers van de verschillende regeringen en vertegenwoordigers van de verschillende parlementen. Hij zal ook spreken met andere politici en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk veld.

Op de eerste dag van zijn bezoek aan Aruba ontmoet Plasterk de Kustwacht en zal hij ook aanwezig zijn bij de aankomst in de haven van Oranjestad van Wubbo Ockels met zijn ‘Zero-emission’ zeilschip.

Op Saba zal Plasterk op 24 januari kennis maken met het regenwoud van het kleinste eiland van Caribisch Nederland en beklimt hij Mount Scenery, het hoogste punt van Nederland.

Na een bezoek aan Sint Eustatius sluit hij zijn kennismakingsreis op Bonaire af met een bezoek aan verschillende projecten op het eiland en krijgt hij uitleg over de sociale en economische problematiek van Bonaire.

door: Belkis Osepa