foto: Extra, vlnr Burney el Hage, Milena Winklaar, Papi Cicilia ‘Dispacher’, Bryan Kenepa, Lourdes Mercelina, Peter Silberie

Bonaire is een machinist rijker. Bryan Kenepa (25) ging zondag 13 januari als machinist aan boord van het cruiseschip Maasdam om, samen met de andere bemanningsleden, uit te varen. Bonaire ziet de jonge Bonairiaan als een voorbeeld voor andere jongeren op het eiland.

Kenepa volgde zijn studie in de scheepsvaart en studeerde af als machinist. Na de Mavo ging Kenepa naar Nederland voor de studie ‘Maritiem Officier’. In 2011 haalde hij zijn diploma en vorig jaar juli ging hij voor het eerst aan boord van het cruiseschip. Hij werkt nu als vierde machinist aan boord van de Maasdam van het bedrijf Holland America Line. Kenepa stamt af van een bekende kapitein, wijlen Chicu Mercelina.

Dit seizoen zal de Maasdam Bonaire nog een keer aandoen. Daarna kiest het schip een andere vaarroute.

door: Belkis Osepa