De landmachtcompagnie in de West maakt van donderdag 17 januari tot en met vrijdag 25 januari kennis met Bonaire. Hr. Ms. Pelikaan vaart op 16 januari de haven van Bonaire binnen met de gehele compagnie van ongeveer honderd man aan boord.

foto: Rijksdienst Caribisch Nederland

De militairen gaan oefenen voor het eventueel leveren van militaire bijstand. De oefening op Bonaire is een onderdeel van het reguliere oefenprogramma voor de compagnie, die om de vier maanden wordt gewisseld op Curaçao. Om die reden vindt de training elke vier maanden plaats op Bonaire. Deze eenheid is verantwoordelijk voor het leveren van directe militaire bijstand na verzoek van de rijksvertegenwoordiger.

Naast de kennismaking met het eiland, zullen de militairen ook de lokale autoriteiten en hulpdiensten ontmoeten. Ze zullen samen trainen en ervaringen uitwisselen.

door: Belkis Osepa