Caribisch Netwerk brengt nieuws, actualiteiten en achtergronden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en de Caribische gemeenschap in Nederland. Met een netwerk van lokale journalisten volgen we de ontwikkelingen op de zes eilanden van het Nederlandse Koninkrijk. Het netwerk volgt ook de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland en de politieke besluitvorming in Den Haag die gevolgen heeft voor de zes eilanden en/of voor de Caribische gemeenschap in Nederland. Caribisch Netwerk is onafhankelijk.

Caribisch Netwerk maakt zowel Nederlandstalige als Engelse en Papiamentstalige radioreportages, nieuwsberichten en artikelen die worden verspreid via lokale mediapartners op de zes Caribische eilanden.  De website van Caribisch Netwerk fungeert als de centrale plek voor de Caribische partners om de bijdrages te vinden. Zij mogen die voor hun eigen medium gebruiken als zij voldoen aan de voorwaarden die daarvoor zijn afgesproken.

Caribisch Netwerk levert in Nederland (media)bijdrages aan de programma’s van de Nederlandse publieke omroep, zoals de NTR en de NOS. Caribisch Netwerk is een productie van de NTR en Journalistes Expérimentés bv.

Redactie Caribisch Netwerk:

Jean Mentens (coördinator)

Correspondenten:

Elisa Koek (Curaçao)

Gijs van den Heuvel (Bonaire)

Laura Bijnsdorp (Sint Maarten)

John Samson, Natasja Gibbs  (Nederland – Den Haag)

John van Kerkhof (Sint Eustatius)

Ariën Rasmijn, Sharina Henriquez (Aruba)

Hazel Durand (Saba)

José Manuel Dias, Deya Mensche (Curaçao – RetKaribense.com)

Leoni Leidel-Schenk – eindredactie (Curaçao)

Projectleiding: Frans Jennekens
Productie: Hans Twint (NTR) & Journalistes Expérimentés bv.

Contact
Vragen of opmerkingen over Caribisch Netwerk? Neem contact op met Jean Mentens, coördinator Caribisch Netwerk : jean@journex.info

Postadres:
NTR
t.a.v. Caribisch Netwerk
Postbus 29000
1202 AM Hilversum

Volg ons op:

Twitter

Facebook

LinkedIn